Ajuntament
  • La data de construcció de l’Ajuntament de Tavernes Blanques és anterior a 1862, la primera finalitat del qual va ser ser les escoles i habitatges per als mestres.
  • Al desembre de 1862 consta en l’Arxiu Municipal de la localitat, un projecte redactat per l’arquitecte V.C. Març en el qual es recollia part de l’edifici i les obres que quedaven pendents d’execució.
  • Constava de dues aules en la planta baixa, una per a nens i una altra per a nenes, i dos habitatges, per al mestre i la mestra, en la primera planta, a la qual s’accedia per un vestíbul i escala situada entre les dues aules.
  • En 1925 l’arquitecte Javier Goerlich, titulat a Barcelona en 1914 i que va participar en remodelacions tan importants per a València com les del Carrer la Pau i la reforma del Museu Sant Pío V, a més de moltes unes altres, redacto un nou projecte de remodelació de l’edifici, de la mateixa estructura que l’anterior, però de majors dimensions. Aquest projecte va donar el seu fruit amb remodelacions en l’ornamentació de la façana (tal com es conserva en l’actualitat), i habilitant la primera planta com “Sala Capitular”, en 1927, tal com podem llegir en la façana.
  • En 1991, no sent necessàries les aules, amb la construcció dels col·legis, es va realitzar una completa remodelació interior de manera que l’edifici servís per a l’ús “administratiu”, però respectant íntegrament la composició original.
  • L’estil arquitectònic de la façana és eclèctic, amb elements neoclàssics, modernistes i barrocs.